Legislatie

Legislatie

Īn conformitate cu Licentele nr. ATC11/022 si ATC11/026 emise de catre Compania Nationala "Imprimeria Nationala" S.A., societatea Faster Grup este abilitata sa preia si sa distribuie comenzi de formulare cu regim special pe rata judetelor Neamt si Bacau.

Lista centrelor de primire comenzi si distributie formulare personalizate cu regim special se poate gasi aici

Potrivit H.G. nr.831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora, persoanele juridice si persoanele fizice prevazute la art.1 din Legea contabilitatii nr.82/1991 modificata si republicata, vor utiliza, pentru determinarea veniturilor din activitatea de exploatare, numai formulare tipizate cu regim special, comune pe economie.

Procurarea si utilizarea de formulare tipizate cu regim special de inseriere si numerotare din alte surse decat cele prevazute in H.G. nr.831/1997 sunt interzise. Operatiunile consemnate in aceste formulare nu pot fi inregistrate in contabilitate, iar bunurile care fac obiectul tranzactiilor respective sunt considerate fara documente legale de provenienta.

Conform Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr.989/26.07.2002 privind tiparirea, inserierea si numerotarea formularelor cu regim special, formularele cu regim special se produc pe hartie autocopiativa securizata. Hartia autocopiativa utilizata asigura copierea inscrisului de pe pagina 1 pe exemplarele 2 si 3, dar cu o alta culoare (verde), datorita cernelii din microcapsulele aplicate pe hartie. Un alt element de securitate este constituit de fibre fluorescente incorporate in masa hartiei, de o lungime de 2 mm, vizibile in spectru ultraviolet. De asemenea, prima pagina va avea un element de securitate deosebit, respectiv va interactiona in cazul aplicarii unei picaturi de lichid special, asemanator apei (o substanta reactiva), prin atingerea cu un marker, hartia capatand instantaneu diferite culori.

Incepand cu data de 01.07.2004, formularele tipizate cu regim special de tiparire, inseriere si numerotare prevazute in anexa 1 la Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1849/2003, se executa prin imprimarea datelor de identificare pentru fiecare utilizator. Imprimarea se executa pe fiecare exemplar original si contine urmatoarele informatii: denumirea, numarul de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului, codul unic de inregistrare, atributul fiscal, sediul social, contul bancar, capitalul social. Personalizarea se realizeaza si la formularele tipizate specifice anumitor utilizatori, pentru care acestia au primit aprobare de la Ministerul Finantelor Publice.

Pentru achizitia de formulare personalizate, utilizatorii vor adresa comenzi de formulare personalizate la centrele deschise de unitatile tipografice abilitate care functioneaza sub supravegherea Companiei Nationale "Imprimeria Nationala" - S.A. Centrele de preluare a comenzilor si distribuire a formularelor sunt afisate pe site-ul Companiei Nationale "Imprimeria Nationala" - S.A. (www.cnin.ro), Ministerului Finantelor Publice (www.mfinante.ro) si la sediul directiilor generale ale finantelor publice judetene.

In cazul in care formularele sunt personalizate fara imprimarea altor elemente grafice si sunt tiparite intr-o singura culoare, se vor desface intr-un termen de maximum 15 zile de la inregistrarea comenzii, la preturile maximale prevazute in anexa 2 la Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1849/2003, sub conditia achizitiei la o comanda a cantitatilor de formulare prevazute in aceasta anexa. Daca se doresc elemente grafice, mai multe culori, tiraje mai mari, preturile si termenele de livrare se negociaza.

Pentru achizitia formularelor se va depune o comanda ferma, o imputernicire a persoanei care depune comanda, o copie a actului de identitate cu semnatura acestei persoane si o copie a codului unic de inregistrare si a certificatului de inmatriculare. De asemenea, vor fi prezentate si originalele codului unic de inregistrare si a certificatului de inmatriculare.

xhtml valid css valid 508 valid